Bananenbrood

Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook een slimme keuze voor een gezond dieet, omdat het boordevol voedingsstoffen zit zoals kalium, vezels en antioxidanten! Ga aan de slag en maak je keuken geurend naar een heerlijke gezonde traktatie.

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 60 min

Bananenbrood is niet alleen een smakelijke traktatie, maar ook een gezonde optie voor elke gelegenheid. Met rijpe bananen als hoofdingrediënt krijg je een natuurlijke zoete smaak en veel voedingsstoffen zoals kalium en vezels.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Prak de bananen in een kom tot een gladde puree.
  • Voeg de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg 150 gram volkoren tarwemeel, bakpoeder, kaneel/speculaas-koekkruiden, en eventueel honing toe. Meng alles tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik en bak het bananenbrood 40-45 minuten.
  • Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je het aansnijdt.

Bekijk dit recept ook op Instagram. Klik op deze link.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout helpt Merel Coenders je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.

Gezonde groet,
Isis van der Velden
Stagiaire

Neem contact op

Klik hier voor een overzicht van de redenen waarom je een diëtist in Tilburg of diëtist in Oosterhout nodig zou kunnen hebben. Wil je snel contact? Vul dan het contactformulier in. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.