Bananenpannenkoekjes zijn een gezonde optie om te eten als bijvoorbeeld ontbijt of lunch. Alle ingrediënten zitten vol vitamines en het is ook nog eens heel erg lekker! Dit gerecht is makkelijk te maken en kost niet veel tijd.
Bereidingswijze
- Doe de banaan en de 2 eieren bij elkaar in een kom om vervolgens te mixen met een staafmixer.
- Zet een pan op het vuur en doe een scheutje olijfolie in de pan.
- Doe de bananenpannenkoeken mix in de pan, bepaal zelf hoe groot je de pannenkoekjes wilt hebben.
- Als je het lekker vindt, doe dan een snufje kaneel over de pannenkoekjes.
- Snijd een halve appel in plakjes en doe deze in de pan met eventueel wat kaneel.
- Doe er nog een beetje honing overheen voor de zoete smaak.
Tip: Je kunt variëren met verschillend fruit ernaast, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen.
Bekijk dit recept ook op Instagram. Klik op deze link.
Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout helpt Merel Coenders je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.
Gezonde groet,
Isis van der Velden
Stagiaire