Ei muffins zijn een heerlijke en voedzame optie voor iedereen die op zoek is naar een snel, makkelijk en gezond gerecht. Ze zijn ideaal voor ontbijt, lunch of als tussendoortje. Ei muffins zijn bovendien eenvoudig te maken en makkelijk om mee te nemen buiten de deur.
Bereidingswijze
- Kluts de 5 eieren door elkaar in een kom.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg 50 gram zalm toe aan de kom.
- Doe vervolgens de stukjes paprika, lente-ui en de basilicum erbij. Je kunt er zelf voor kiezen om er ook peper en zout aan toe te voegen.
- Vet de muffinvorm in met olijfolie en verdeel het ”beslag” over de 6 muffinvormpjes.
- Plaats de muffinvorm in de oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden.
Tip: je kunt met de ingrediënten variëren, probeer het ook eens met spinazie, champignons, spek of feta!
Bekijk dit recept ook op Instagram. Klik op deze link.
Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout helpt Merel Coenders je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.
Gezonde groet,
Isis van der Velden
Stagiaire