Gepofte zoete aardappel en kikkererwten: een krachtige bron van energie, boordevol vezels en eiwitten die je lichaam én geest een gezonde boost geven!
Bereidingswijze
- Smeer een eetlepel olie over de zoete aardappel en prik er gaatjes in met je vork.
- Pak de zoete aardappel in met folie en doe de zoete aardappel voor een uur in de oven op 220 graden.
- Leg de kikkererwten op een bakplaat en bestrooi ze met kruiden, vervolgens doe je de kikkererwten in de oven voor 20 minuten op 220 graden.
- Zodra de zoete aardappel en de kikkererwten klaar zijn, leg je de kikkererwten op de zoete aardappel.
- Voeg extra groente toe naar smaak, bijvoorbeeld: bloemkool of broccoli.
- Strooi een handje verse lente-ui en wat kiemgroenten over de zoete aardappel voor een extra frisse en knapperige touch.
Tip: voorbeelden van lekkere kruiden over de kikkererwten: paprikapoeder, knoflookpoeder of kurkumapoeder.
Bekijk dit recept ook op Instagram. Klik op deze link.
Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout helpt Merel Coenders je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.
Gezonde groet,
Isis van der Velden
Stagiaire