Geroosterde kikkererwten & pastinaak

Met dit recept voor geroosterde kikkererwten en pastinaak heb je binnen een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel staan.

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 30 minuten

Kikkererwten zijn een must-have in de gezonde keuken. Ze zijn rijk aan eiwitten en voedingsvezels, waardoor ze goed verzadigen. Ook bevatten ze ijzer, een belangrijk mineraal dat onder andere nodig is voor het transport van zuurstof door het lichaam. Daarnaast kunnen peulvruchten zoals kikkererwten het LDL-cholesterol verlagen. Een te hoog LDL-cholesterol hangt samen met een hoger risico op hart- en vaatziekten, zoals een beroerte of hartinfarct. Reden genoeg dus om wat vaker peulvruchten te eten. Met dit recept voor geroosterde kikkererwten en pastinaak heb je binnen een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel staan.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet het blikje kikkererwten af in een vergiet. Spoed af onder stromend water. Dep de kikkererwten hierna goed droog met keukenpapier of een theedoek.
  • Snijd de pastinaak in halve cirkels.
  • Meng de kikkererwten en pastinaak met de olijfolie, paprikapoeder en een snufje zout.
  • Bedek een rooster met bakpapier. Verdeel hier het kikkererwten-paprikamengels over.
  • Rooster ongeveer 20 minuten in de oven. Roer halverwege goed om. De kikkererwten moeten knapperig zijn en de pastinaak gaar.
  • Serveer de geroosterde kikkererwten en pastinaak met volkoren couscous, zilvervliesrijst, bulgur of ander graanproduct.

Meer weten?

Bij Gewoon Diëtetiek kun je terecht voor al je vragen op het gebied van gezond eten. Ben je opzoek naar een diëtist in Tilburg en omstreken? Neem dan contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.

Neem contact op

Klik hier voor een overzicht van de redenen waarom je een diëtist in Tilburg nodig zou kunnen hebben. Wil je snel contact? Vul dan het contactformulier in. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.