Gevulde paprika’s met zilvervliesrijst en kipgehakt zijn een gezonde en smakelijke optie voor een voedzame maaltijd. De zilvervliesrijst is rijk aan vezels wat je lang een verzadigd gevoel geeft. Het kipgehakt is mager vlees wat rijk is aan eiwitten wat helpt bij spierherstel en verzadiging. Geniet van deze kleurrijke gevulde paprika’s bomvol smaak!
Bereidingswijze
- Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprikahelften in een ovenschaal en bak ze alvast voor in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius, gedurende 15 minuten.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Fruit een fijngesneden rode ui totdat deze glazig is.
- Voeg het kipgehakt toe en bak het totdat het goudbruin en gaar is.
- Voeg een klein blikje maïs toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
- Breng de vulling op smaak met kruiden naar keuze en eventueel een klein scheutje teriyakisaus.
- Vul de paprikahelften met de rijst en het gehakt.
- Strooi een laagje geraspte 30+ kaas over de gevulde paprika’s
- Plaats de ovenschaal opnieuw in de oven en bak de paprika’s nog 5 tot 10 minuten op 200 graden Celsius, totdat de kaas gesmolten is.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en garneer met fijngesneden bos-ui.
Tip: probeer dit recept ook eens met rundergehakt of vegetarisch gehakt!
Bekijk dit recept ook op Instagram. Klik op deze link.
Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout helpt Merel Coenders je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.
Gezonde groet,
Isis van der Velden
Stagiaire