Guacamole

Guacamole is een een dipsaus die zijn oorsprong vindt in Mexico. Tegenwoordig is guacamole in elke supermarkt wel te vinden, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 5 minuten

Guacamole is een een dipsaus die zijn oorsprong vindt in Mexico. Tegenwoordig is guacamole in elke supermarkt wel te vinden, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Dit recept bevat maar een paar ingrediënten en is binnen een paar minuten klaar. Gebruik als dip voor je rauwkost, gezonde borrelplank of bij een Mexicaans gerecht. Je kunt er ook je brood mee besmeren.

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Neem een hoge kom of (maat)beker en voeg hier de avocado, olijfolie en knoflook aan toe. Meng dit met de staafmixer (of prak met je vork) tot een smeuïge massa.
  • Meng hier vervolgens met een lepel het sap van de halve limoen en wat peper doorheen.
  • Je guacamole is klaar. Je kunt eventueel wat gesnipperde ui of stukjes tomaat toevoegen. De guacamole is 1-2 dagen afgedekt in de koelkast te bewaren.

Meer weten?

Wil je meer weten over gezond en lekker eten? Neem dan contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.

Neem contact op

Klik hier voor een overzicht van de redenen waarom je een diëtist in Tilburg nodig zou kunnen hebben. Wil je snel contact? Vul dan het contactformulier in. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.