Nu de dagen korter en kouder worden is het weer tijd voor wat verwarmende recepten. Deze roze havermout is het perfecte begin van een druilerige herfstdag. Bom vol voedingsvezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast brengt haver nog extra gezondheidsvoordelen met zich mee. Het bevat namelijk bèta-glucanen, die het (slechte) LDL-cholesterol in je bloed kunnen verlagen. Een te hoog LDL-cholesterol verhoogd het risico op hart- en vaatziekten (bijv. hartinfarct, beroerte). Een goede reden om meer havermout te eten!
Bereidingswijze
- Breng de sojamelk in een pannetje aan de kook.
- Voeg de havermout toe en zet het vuur iets lager. Kook de havermout totdat het een pap wordt. Roer regelmatig goed door.
- Voeg het bevroren fruit en de lijnzaad toe en roer deze goed door tot de pap een roze kleur krijgt.
- Giet de havermout in een bakje. Je kunt de havermout toppen met bijvoorbeeld een blokje pure chocola, een handje noten of 1 eetlepel pompoenpitten
Meer weten?
Wil je meer weten over gezond eten en (risico op) hart- en vaatziekten? Neem dan contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.