Shakshuka is een heerlijk gerecht met eieren in een warme tomatensaus vol smaak. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Noord-Afrika, maar is inmiddels overal geliefd. Met de combinatie van tomaten, paprika, ui en een vleugje kruiden is het perfect voor een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Dit gerecht bevat voedzame ingrediënten, omdat het veel groenten bevat. Eetsmakelijk!
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Voeg de gesneden ui toe en bak 3-4 minuten.
- Snijd vervolgens ook de paprika in stukjes en voeg dat toe aan de pan.
- 1 teentje knoflook, fijngehakt toevoegen.
- Doe de tomatenblokjes in de pan en roer de tomatenblokjes door het mengsel heen.
- Voeg een snufje basilicum, peterselie en kurkuma toe.
- Breek 2-4 eieren in de pan.
- Serveer met volkoren Libanees brood of zilvervliesrijst (optioneel).
Bekijk dit recept ook op Instagram. Klik op deze link.
Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout helpt Merel Coenders je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.
Gezonde groet,
Isis van der Velden
Stagiaire