Lekker, makkelijk, boordevol eiwitten én vegetarisch. Deze volkoren wraps zijn een ideale maaltijd om op tafel te zetten wanneer je geen zin hebt om te koken, maar toch iets voedzaams wil eten. Een volwaardige maaltijd met volkoren granen, groente en eiwitten.
Bereidingswijze
- Snijdt de witte kool en paprika in stukken van gewenste grootte.
- Laat de mais en kidneybonen uitlekken. Spoel de kidneybonen goed af onder stromend water.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg de witte kool en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg hierna het vegetarisch gehakt, de mais en de kidneybonen toe. Bak nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kruidenmix toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het geheel nog even kort bakken, tot de witte kool goed gaar is. Dit kun je controleren door de kool in te prikken. Als het makkelijk doorprikt is het gaar.
- Verwarm de tortilla wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Besmeer met de crème fraîche en vul vervolgens met de groente-gehakt-mix. Rol de tortilla zoals je fijn vindt. Check deze video voor twee voorbeelden.
Tip: Vulling over? Deze wraps zijn ook lekker als lunch. Of vries in voor een later moment.
Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je gezond, volwaardig én lekker kunt eten? Als diëtist in Tilburg en Oosterhout help ik je graag op weg. Neem contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.
Gezonde groet,
Merel Coenders
Diëtist