Diensten

Bij Gewoon Diëtetiek kun je terecht voor persoonlijke voedingsbegeleiding door een diëtist. De diëtist is direct toegankelijk. Je hebt dus geen verwijzing van een arts nodig.

Aanmelding

Neem contact op via het contactformulier. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Vervolgens plannen we een intake in. Online begeleiding is ook mogelijk.

Intake

Tijdens de intake probeer ik een zo goed mogelijk beeld van jou en je hulpvraag te krijgen. We gaan het onder andere hebben over je doel, huidige voedingspatroon en beweging. Tijdens de intake vindt er ook een meting plaats. Hierbij meet ik niet alleen je gewicht, maar ook je vetmassa, spiermassa en middelomtrek. Op basis van al deze informatie ga ik aan de slag met je persoonlijke voedingsadvies. Deze krijg je binnen een paar dagen via de mail toegestuurd.

Vervolgconsulten

Na de intake zullen op basis van jouw behoefte vervolgconsulten ingepland worden. De een vind het fijn om afspraken kort op elkaar te plannen. De ander laat er liever langer de tijd tussen zitten. Geef vooral aan wat voor jou werkt.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang. Wat ging goed? Wat ging minder goed? Er is genoeg ruimte voor vragen. Natuurlijk wordt er ook weer gemeten. Aan het eind van het vervolgconsult worden afspraken gemaakt waar je de komende tijd mee aan de slag kunt. 

Positieve Groei sessie

Merk jij dat je steeds weer terugvalt in oude gewoontes met betrekking tot een gezonde leefstijl? Vind je het moeilijk om te achterhalen waar dit precies aan ligt? Dan is deze Positieve Groei sessie iets voor jou! Aan de hand van een kaartenset gaan we in op welke gedachten (bewust of onbewust) je belemmeren om je gezonde doelen te behalen. Vervolgens gaan we kijken naar welke gedachten jou juist zullen helpen. De sessie eindigt met een aantal specifieke actiepunten gericht op gezonde leefstijl, waar jij direct mee aan de slag kunt!

Aan huis of online

Ben je niet in de gelegenheid om naar de locatie(s) te komen, dan is het ook mogelijk om een aan-huis-consult of online consult aan te vragen. Het voordeel van deze consulten is dat er meer flexibiliteit is in het plannen van de afspraken. Zo is het ook mogelijk om buiten de reguliere uren op locatie een afspraak in te plannen. Geef tijdens het plannen van de afspraak aan waar de behoefte ligt.

Tarieven

De prijzen per consult zijn als volgt:

  • Uitgebreid intakegesprek + uitwerktijd & persoonlijk voedingsadvies = €90,-
  • Vervolgconsult = €30,-
  • Positieve Groei sessie = €45,-

Begeleiding vanuit Gewoon Diëtetiek wordt vergoed door verzekeraars. Je hebt vanuit de basisverzekering recht op 3 uur dieetadvisering, mits je door je eigen risico heen bent. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je recht hebt op extra uren. Zorgverzekeraars hanteren hun eigen tarieven. Wanneer via de zorgverzekeraar gedeclareerd word kan de prijs dus van bovenstaande bedragen afwijken.

Kamp je met diabetes type 2, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten en/of COPD, dan kun je vergoedt worden vanuit de Ketenzorg. Er wordt dan standaard 3 uur vergoed zonder eigen risico. Hiervoor is een verwijzing nodig vanuit de huisarts.

Kun je toch niet naar de afspraak komen? Laat dit dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Anders zal de afspraak in rekening worden gebracht.

Neem contact op

Klik hier voor een overzicht van de redenen waarom je een diëtist in Tilburg nodig zou kunnen hebben. Wil je snel contact? Vul dan het contactformulier in. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.