Over Merel

Hi! Ik ben Merel Coenders, diëtist bij Gewoon Diëtetiek. Ik ben geboren en getogen in Tilburg. Voor mijn studie heb ik een klein uitstapje naar Amsterdam gemaakt. Hier heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd, met als afstudeerrichting Health Promotion (gezondheidsbevordering).

In 2021 studeerde ik af en sindsdien mag ik mezelf officieel diëtist noemen. De kennis die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan zet ik nu in om mensen te begeleiden op weg naar een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl zorgt er uiteindelijk voor dat je je fit voelt en lekker in je vel zit. Dat gun ik iedereen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen gezond kan leven, met behulp van de juiste handvaten en informatie. Er is tegenwoordig zo veel informatie te vinden op internet, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn doel is om je door die wirwar van informatie heen te helpen en weer terug te komen tot de kern: Gewoon gezond eten!

Daarbij vind ik een juiste balans tussen gezonde en ongezonde voeding heel belangrijk. Zo’n balans zorgt ervoor dat je het voedingspatroon je hele leven vol kan houden. Wanneer de basis goed zit, is er genoeg ruimte wat ‘lekkers’. Lekkers staat hier tussen aanhalingstekens, omdat gezond eten natuurlijk ook gewoon hartstikke lekker is.

Vega(n)

Zelf eet ik sinds mijn tiende geen vlees meer. Op mijn negentiende ben ik volledige veganistisch gaan leven. Dierenwelzijn is voor mij de belangrijkste reden. Ik beperk me in mijn voedingsbegeleiding echter niet tot veganistisch eten, omdat ik vind dat iedereen daarin zijn of haar eigen keus mag maken. Maar mocht je meer willen eten over vegetarisch of veganistisch eten, laat het me vooral weten :).

Bijscholingen

De titel ‘diëtist’ is een beschermde titel. Dat betekent dat je aan bepaalde eisen moet voldoen om die titel te verkrijgen en behouden. Een onderdeel daarvan is het volgen van bijscholingen. Als diëtist ben je dus nooit uitgeleerd. De bijscholingen die ik heb gevolgd zijn:

  • Kennisdossier voeding bij maag-darmproblematiek
  • Workshop Positieve Groei
  • Voeding bij vrouwenklachten
  • Post HBO depressie en bipolaire stoornissen

Neem contact op

Klik hier voor een overzicht van de redenen waarom je een diëtist in Tilburg nodig zou kunnen hebben. Wil je snel contact? Vul dan het contactformulier in. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.