Eiwitten uit de oven

Een eenvoudig eiwitrijk gerecht uit de oven. Perfect voor na het sporten! Combineer met zilvervliesrijst of andere volkoren graanproducten, voor een extra eiwitboost.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten (20-30 minuten oventijd)

Deze eiwitrijke maaltijd is perfect voor na het sporten. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Tijdens het sporten ontstaat schade in je spieren. Om deze schade te herstellen heeft je lichaam eiwitten nodig. Daarom is het belangrijk om na een training een eiwitrijke maaltijd of snack te nemen, zoals dit ovengerecht! 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier.
  • Snijd de broccoli in roosjes. De stam kun je ook opeten! Snijdt de onderkant van de broccoli en de stam vervolgens de stukjes. Halveer de champignons. Snijd de tempeh in blokjes van 1 bij 1 cm.
  • Verdeel de broccoli, champignons en tempeh over de bakplaat. Voeg de olijfolie en ketjap toe en meng goed door elkaar.
  • Bak het geheel 20-30 minuten in de oven. Roer tussendoor af en toe door. Wanneer de broccoli gaar is, haal je de bakplaat uit de oven.
  • Combineer met zilvervliesrijst, volkoren noedels, volkoren wraps of andere volkoren graanproducten. Eet smakelijk!

Meer weten?

Wil je meer weten over eiwitten en voeding rondom jouw sportactiviteit? Neem dan contact op via info@gewoondietetiek.nl of via het contactformulier.

Neem contact op

Klik hier voor een overzicht van de redenen waarom je een diëtist in Tilburg nodig zou kunnen hebben. Wil je snel contact? Vul dan het contactformulier in. Geef daarbij aan wat de reden voor contact is. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.